Гройсман хоче, щоб власне виробництво стало основою державної політики

Гройсман хоче, щоб власне виробництво стало основою державної політики

Укрінформ
Україна має збільшувати обсяги виробництва власної продукції та використовувати її всередині держави, що позитивно впливатиме на розвиток національної економіки.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час робочої поїздки до Кременчука Полтавської області, де відвідав ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» та ПАТ «АвтоКрАЗ» та ознайомився з виробничими потужностями підприємств, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми не всіма технологіями володіємо, але там, де ми є конкурентними, для нас величезне завдання - завойовувати нові ринки і дати собі раду всередині країни», - зазначив керівник уряду.

За його словами, насамперед Україна має потребу в автодорожній і комунальній техніці. «І чому ми маємо купувати в інших виробників, якщо можемо брати базу в наших, українських виробників?» - заявив Прем’єр-міністр.

Він нагадав про те, що у багатьох розвинених та сильних країнах світу громадяни підтримують власне виробництво. Наприклад, французи їздять на Citroen, американці - переважно на машинах, зроблених у США. «Бо це правильна державна політика, бо це - основа економіки», - наголосив Прем'єр-міністр.

На його переконання, те саме мусимо зробити й в Україні. «Так, це набагато складніше, треба більше часу, треба тяжко працювати, щоб отримати результат, але в тому є запорука успішності та стабільності в нашій країні. Іншого шляху немає. Його ще не придумали. Тому наше завдання - створити умови для того, щоб ми могли збільшувати обсяги вироблення власної продукції. І це є надзвичайно важливо», - підкреслив глава уряду.

Як повідмолялося, сьогодні на Полтавщині Прем'єр-міністр проведе виїзне засідання Національного комітету з промислового розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-