Капітальні інвестиції в економіку України зросли на третину - Dragon Capital

Капітальні інвестиції в економіку України зросли на третину - Dragon Capital

Укрінформ
За оцінками інвестиційної компанії Dragon Capital, капітальні інвестиції в економіку України в 3 кварталі 2016 року зросли на 30% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це йдеться в прес-релізі Dragon Capital, який передано в розпорядження Укрінформу.

"Зростання капітальних інвестицій за 9 міс. 2016 року спостерігалося в більшості секторів. Найбільший внесок зробило сільське господарство, де капітальні вкладення збільшилися на 63% р/р у реальному вираженні, а також промисловість (харчова, виробництво будівельних матеріалів, видобуток енергетичних матеріалів), нерухомість і сектор торгівлі. Інвестиції у секторі «інформації і телекомунікації» знизилися на 54% р/р переважно за рахунок високої бази порівняння, що виникла внаслідок минулорічного продажу операторам мобільного зв'язку ліцензій на використання 3G-частот", - йдеться в повідомленні.

У Dragon Capital зазначають, що, як і в попередні роки, власні кошти підприємств стали основним джерелом фінансування капітальних витрат (їх частка дорівнює 72% всіх інвестицій), а кредити банків та інших кредиторів становили всього 7,2%.

"За нашими оцінками, капітальні інвестиції у 3 кварталі 2016 року зросли на 30% р/р, перевищивши зростання обcягів будівельних робіт за цей період (оціночно +19% р/р). Стрімке зростання інвестицій, ймовірно, сприяло прискоренню темпів зростання реального ВВП до 1,8% р/р у 3 кварталі 2016 року з 1,4% у 2 кварталі. Динаміка інвестицій підтверджує нашу думку про те, що відновлення інвестиційної діяльності буде основною рушійною силою первинного відновлення економіки України, компенсуючи слабкість експорту і споживання домогосподарств", - додають у Dragon Capital.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-