Українські та іранські банки скоро зможуть проводити фінансові операції - НБУ

Українські та іранські банки скоро зможуть проводити фінансові операції - НБУ

Укрінформ
У листопаді набула чинності постанова уряду, що передбачає скасування санкції на проведення фінансових операцій з банками Ірану, і після того, як Нацбанк найближчим часом приведе свої нормативні вимоги у відповідність до цієї постанови, українські банки також зможуть відкривати коррахунки і проводити операції з іранськими банками.

Про це сказав заступник голови НБУ Олег Чурій на традиційній зустрічі з керівниками найбільших банків, повідомляє прес-служба НБУ.

"Цього місяця набула чинності постанова Кабінету міністрів України, яка, зокрема, скасувала санкції на проведення фінансових операцій з банками Ірану. Після того, як Національний банк найближчим часом приведе свої нормативні вимоги у відповідність до цієї постанови, українські банки також зможуть відкривати коррахунки і проводити операції з іранськими банками", - сказав Чурій.

Він нагадав, що минулого тижня відбулося перше засідання робочої групи банківського співробітництва між банківськими системами Ірану та України і зазначив, що у подальшому українсько-іранська робоча група планує детальніше опрацювати потенційні шляхи співробітництва між банківськими системами обох країн, які згодом будуть презентовані українській банківській спільноті із залученням експертів з Незалежної асоціації банків України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-