Омелян пообіцяв послам ЄС реформу прикордоння за два роки

Омелян пообіцяв послам ЄС реформу прикордоння за два роки

Укрінформ
Протягом 2017-2018 років Міністерство інфраструктури має намір розбудувати інфраструктуру на кордонах між Україною і країнами ЄС, створивши сучасні пропускні пункти, під’їздні дороги та забезпечивши розвиток прямого залізничного сполучення.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян у понеділок під час зустрічі із послами європейських країн. повідомляє прес-служба міністерства.

На зустрічі були присутні посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркан, посол Угорщини Ерно Кешкень, радник-посланник, заступник голови місії Польщі Рафал Вольскі, представник представництва ЄС в Україні Йоганнес Баур. 

Міністр повідомив, що проведено низку двосторонніх зустрічей із керівниками профільних відомств Польщі, Угорщини, посилено діалог на вищому рівні із Румунією та Словаччиною.

«Ми напрацювали конкретні кроки, які можемо здійснити вже в найближчій перспективі. Мова йде про розбудову пропускних пунктів, будівництво під’їздних доріг, розвиток прямого залізничного сполучення між Україною та країнами ЄС. Це – конкретні реальні кроки, які відчують громадяни, бізнес, а також економіка прикордонних областей», - зазначив Омелян.

За словами міністра, пріоритетним завданням наразі є підготовка технічної документації для реалізації нових спільних проектів, а також успішне завершення проектів, які вже розпочаті.

Посли європейських країн висловили задоволення динамікою двостороннього співробітництва, а також підкреслили, що спільний українсько-європейський кордон має стати лінією з’єднання, а не розподілу, між Україною та Європою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-