S&P попередило банки про ризики на 2017 рік

S&P попередило банки про ризики на 2017 рік

Укрінформ
У Міжнародному рейтинговому агентстві Standard & Poors вважають, що економічні ризики та недавні політичні події в США і Європі продовжать впливати на банки по всьому світу.

Про це йдеться в підготовленому аналітиками Standard & Poors огляді ризиків для глобального фінансового сектора, повідомляє Асоціація українських банків.

Слабкі темпи зростання глобальної економіки, політична нестабільність в США і країнах Європи, низькі процентні ставки негативно позначилися на роботі більше половини найбільших банківських систем світу в 2016 році, констатують S&P. У 2017 році ризики, пов’язані з цими факторами, збережуться, вважають експерти агентства.

За останніми оцінками S&P, в 2016 році з негативними економічними трендами зіткнулися 11 з 20 найбільших банківських систем світу: Росії, Китаю, Гонконгу, Великобританії, Німеччини, Бразилії, Індії, Австралії, Канади, Швеції та Японії.

При аналізі банківських систем S&P використовує оцінку країнових ризиків банківських систем BICRA. Ця оцінка відображає схильність банківської системи конкретної країни до позитивних і негативних економічних і виробничих трендів в порівнянні з банківськими системами інших держав. Використовуючи градацію BICRA, S&P ділить банківські системи з точки зору їх схильності трендам на 10 груп. Найсильніші банківські системи входять в групу 1, найслабші – до групи 10.

Ключовим негативним чинником, який впливає на рейтингування банків, агентство називає зміни в глобальній економіці, пов’язані з уповільненням зростання ВВП, ослабленням економіки Китаю, а також політичною та геополітичною нестабільністю. Зокрема, S&P попередило про довгострокові політичні наслідки виходу Великобританії зі складу Євросоюзу.

Крім того, в найближчі місяці в Німеччині і Франції пройдуть вибори глав держав, а в Італії – конституційний референдум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-