Crown Agents планує до 7 грудня завершити поставки онколіків за угодами-2015

Crown Agents планує до 7 грудня завершити поставки онколіків за угодами-2015

Укрінформ
Британська закупівельна агенція Crown Agents здійснила майже 97% поставок (у грошовому вимірі) ліків та лікарських засобів та планує завершити останні поставки за контрактами 2015 ріку до 7 грудня 2016 року.

Про це головний консультант із закупівель Crown Agents Крістін Джексон заявила в четвер на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми будемо завершувати програму із закупівлі дитячої та дорослої онкології 7 грудня. По завершенню програми МОЗ буде надано повний бухгалтерський звіт та інша документація, як були використані кошти", - сказала Джексон.

Всього за програмами лікування дитячої та дорослої онкології в Україну вже поставлено 96,77% ліків, лікарських засобів та виробів медичного призначення у грошовому вимірі (97,62% в натуральному вимірі). За даними агенції, в рамках програми дитячої онкології доставлено вже 99,42% ліків, для дорослих - 95,55%.

Джексон також додала, що 15% медикаментів були доставлені в Україну достроково. Крім того, вона повідомила, що агенції вдалося досягти значної економії коштів порівняно із закупівлями 2014 року на 37,9%. Загалом, зазначила вона, економія у грошовому вимірі склала понад 17 млн доларів США.

"Ми вже поінформували міністерство про те, які кошти лишаються, також надали експертну пораду, які препарати можна отримати якомога швидше, ніж програма завершиться.... Сподіваємося, що перелік препаратів буде ухвалено сьогодні", - сказала Джексон.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2015 року Міністерство охорони здоров'я уклало контракт з британською закупівельною агенцією Crown Agents  на закупівлю та поставку онкологічних виробів медичного призначення за державними програмами лікування дитячої та дорослої онкології на суму майже 31,9 млн дол. США. Всього закупівлі здійснювалися по 314 номенклатурним позиціям за обома програмами.

Також на засіданні уряду 23 листопада було ухвалено зміни до постанов, які дозволять здійснити допоставки ліків та медичних виробів для онкохворих дітей, в тому числі із злоякісними захворюваннями крові, а також хворих на гепатити В, С, туберкульоз та ВІЛ-інфікованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-