Акціонерами ВУСО є менеджмент і портфельні інвестори - голова Наглядової ради

Акціонерами ВУСО є менеджмент і портфельні інвестори - голова Наглядової ради

Укрінформ
Компанія ВУСО, що займається просуванням онлайн-страхування в Україні, розкрила кінцевих бенефіціарів, якими є менеджмент і портфельні інвестори.

Про це повідомив голова Наглядової ради ВУСО Олександр Шойхеденко в інтерв'ю виданню "Дело".

«Більш як половина акцій належать групі інвесторів, інтереси яких представляє Назарчук Михайло Ігорович. Інші акції належать топ-менеджменту компанії, з яких особисто мої 26%», - повідомив він. За його словами, Михайло Назарчук є засновником фондової біржі ІННЕКС, 25% якої було продано Варшавській фондовій біржі в 2008 р.

«Раніше структура власності була дуже складна. Кінцеві власники володіли компанією допомогою участі в капіталі ланцюжка юридичних осіб. Сьогодні, коли державні організації і фінансові інститути приділяють таку пильну увагу до структури власності, власники СК ВУСО вирішили її спростити, і тепер в реєстрі акціонерів відразу представлені кінцеві бенефіціари», - пояснив Шойхеденко.

Він підкреслив, що «менеджмент компанії — це, по суті, керуючі партнери, які абсолютно самостійні в прийнятті рішень, крім тих, що входять в компетенцію зборів акціонерів».

«Й інші власники в операційну діяльність компанії не вникають», - зазначив він. За його словами, «у всьому світі існує практика — частина капіталу компанії передавати менеджменту, робити їх керуючими партнерами». «Адже тоді є інтерес боротися за компанію, йти на якісь позбавлення. Дуже добре, що це зрозуміли наші партнери», - відзначив глава компанії.

За його словами, керуючі партнери працюють в компанії з 2003 року. «У 2010 році я прийняв для себе рішення більше не працювати найманим менеджером, при цьому інвестуючи свій капітал в різний непрофільний бізнес. Ми запропонували власникам СК ВУСО продати менеджменту частину акцій. У нас вже були досить великі доходи від продажу і здачі в оренду нерухомості, операцій на ринку цінних паперів. Всі офіційні доходи і вказані в податкових деклараціях», - сказав Шойхеденко.

Фото: B2Blogger.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-