Fitch підвищило рейтинги семи українських банків

Fitch підвищило рейтинги семи українських банків

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги в іноземній валюті 7 українських банків з ССС + до В-.

Про це повідомляє БізнесЦензор з посиланням на дані Fitch.

Зокрема, агентство підвищило довгострокові рейтинги "Альфа-банку", "Укрсоцбанку", "ПроКредит Банку", "Правексбанку", "Креді Агріколь Банку", "Ощадбанку" і "Укрексімбанку" з ССС + до В-.

Прогноз по рейтингах шести банків – "стабільний", прогноз "Правекс-банку" – "негативний".

При цьому агентство зберегло рейтинги життєздатності банків і рейтинг субординованого боргу "Укрексімбанку".

Як наголошується у повідомленні, рейтингові дії послідували за підвищенням Fitch довгострокового рейтингу України з ССС до B - зі стабільним прогнозом. Зокрема, експерти агентства вважають, що здатність української влади надавати підтримку державним банкам покращилася, у той час як рейтинги банків з іноземним капіталом стримує країнова стеля рейтингу України.

Як повідомлялося, 12 листопада Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах до рівня "В-" з "ССС". Прогноз по рейтингах "стабільний".

Крім того, відповідним чином був підвищений довгостроковий рейтинг суверенних облігацій в національній та іноземній валютах і стеля рейтингу країни.

Короткостроковий рейтинг суверенних облігацій в національній та іноземній валютах, а також короткостроковий РДЕ в національній та іноземній валютах був підвищений до рівня "В" до "С".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-