Частка ЄС у зовнішній торгівлі України зросла до 41% - Порошенко

Частка ЄС у зовнішній торгівлі України зросла до 41% - Порошенко

Укрінформ
Завдяки тимчасовому застосуванню Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом частка ЄС у зовнішній торгівлі нашої держави зросла до 41%.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди Дня Гідності і Свободи у "Мистецькому Арсеналі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Угода (про асоціацію України з ЄС. - Ред.) вже почала давати результати: частка Європейського Союзу в нашій зовнішній торгівлі зараз становить уже 41%",  - сказав глава держави.

Він зазначив, що ринок ЄС потроху починає компенсувати той колосальний удар по українській економіці, соціальній сфері та рівню життя, якого завдала Росія, в рамках гібридної війни закривши доступ українським товарам на свій ринок і блокувавши транзит до інших країн.

Водночас Президент підкреслив, що від самого початку російської агресії проти України на Сході і в Криму наша держава твердо відчуває солідарну і потужну підтримку демократичного світу, насамперед країн "Великої сімки" і  Європейського Союзу.

"Я щиро вдячний лідерам США, Німеччини, Франції, Італії, Іспанії за ухвалення днями рішення продовжити санкції проти Російської Федерації до припинення агресії проти України. Я сподіваюсь, що такий самий підхід буде покладений в основу чергового рішення Ради ЄС щодо продовження дії секторальних та економічних санкцій проти Російської Федерації", - зазначив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-