Нафта дорожчає на очікуваннях угоди ОПЕК щодо заморожування видобутку

Нафта дорожчає на очікуваннях угоди ОПЕК щодо заморожування видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту демонструють в понеділок яскраво виражену позитивну динаміку на тлі очікування інвесторів досягнення країнами ОПЕК угоди щодо заморожування рівнів її видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 1,45% - до 47,54 долара за баррель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,49% - до 47,05 долара за баррель.

У кінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі узгодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйони баррелів нафти на добу, проте з конкретних лімітів для кожної з країн організації доки домовленостей немає. Організація розраховує на приєднання до заходів по стабілізації ринку і низки інших нафтовидобувних країн - передусім, Росії. В суботу міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що існує велика вірогідність укладення договору на зустрічі ОПІК у Відні 30 листопада.

Заяви міністра нафті Іраку Джабара аль-Лаібі також підтримали оптимізм трейдерів. Він сказав в неділю, що Ірак запропонує на зустрічі у Відні три нові пропозиції по скороченню, пише газета The Wall Street Journal. "Наші альтернативи засновані на інших змінних, і ми зробимо ухвалення рішення ОПЕК простіше", - цитує газета аль-Лаібі.

За словами менеджера по роботі з клієнтами OM Financial Стюарта Іва (Stuart Ive), думку якого наводить газета, трейдери звертають увагу на риторику представників ОПЕК і вважають таку угоду неминучою. Тепер країни ОПЕК повинні не обдурити очікування ринку, додав аналітик.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 47,38 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 47,16 долара за баррель, що на 30 центів вище за рівень закриття торгів  ($46, 86).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-