Fitch підвищило кредитні рейтинги Києва і Харкова

Fitch підвищило кредитні рейтинги Києва і Харкова

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітентів Києва і Харкова в іноземній і національній валютах.

Про це повідомляє БизнесЦензор з посиланням на прес-реліз агентства.

"Перегляд рейтингів муніципалітетів викликаний підвищенням рейтингу України та відображає очікування Fitch щодо стабілізації економіки країни, поступового зростання ВВП і ослаблення інфляції. Так, рейтинг дефолту Києва в іноземній валюті підвищено з "СС" до "В-", Харкова – з "СС" до "В -" зі "стабільним" прогнозом", - наголошується в публікації.

Довгостроковий рейтинг Харкова в національній валюті залишений на рівні "A+(ukr)", прогноз за ним поліпшений до стабільного, Києва – підвищений до "BBB(ukr)" до "BB+(ukr)".

Серед позитивних факторів агентство відзначає погашення заборгованості міст і профіцит місцевих бюджетів. Так, на кінець вересня Харків мав у своєму розпорядженні кошти у розмірі 1,6 млрд грн, чого вистачило б на фінансування бюджетних витрат міста на протязі двох місяців. У той же час, борг комунальних підприємств міста в 2011-2015 роках зріс удвічі – до 565 млн грн, більшість з них збиткові та потребують дотацій, які в 2015 році склали близько 400 млн грн.

На підвищення рейтингів Києва також вплинуло дострокове погашення облігацій внутрішньої позики на 1,92 млрд грн, що позитивно впливає на кредитний портфель міста. При цьому, на рахунках Києва після погашення боргу станом на 14 листопада залишалося 6,49 млрд грн.

Як повідомлялося, 12 листопада Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах до рівня "В-" з "ССС". Прогноз за рейтингами "стабільний". Відповідним чином був підвищений довгостроковий рейтинг суверенних облігацій в національній та іноземній валютах і стеля рейтингу країни.

Короткостроковий рейтинг суверенних облігацій в національній та іноземній валютах, а також короткостроковий РДЕ в національній та іноземній валютах був підвищений до рівня "В" до "С".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-