Уряд ухвалив фінансування регіональних проектів на суму €23 млн від ЄС

Уряд ухвалив фінансування регіональних проектів на суму €23 млн від ЄС

Укрінформ
Уряд на засіданні у середу запровадив механізм щодо фінансування проектів регіонального розвитку - за рахунок першого траншу допомоги Євросоюзу у розмірі 23 млн євро для секторальної бюджетної підтримки.

Про це повідомив у Facebook віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами засідання уряду.

«Сьогодні на засіданні уряду запровадили ще один механізм фінансування проектів регіонального розвитку - за рахунок першого траншу допомоги Євросоюзу у розмірі 23 млн євро для секторальної бюджетної підтримки», - сказав Зубко. 

Він нагадав, що 7 днів тому Єврокомісія ухвалила рішення щодо виділення першого траншу. 

«Це результат нашої дворічної співпраці з європейськими партнерами. Ухваленою сьогодні постановою ми затвердили порядки проведення конкурсного відбору проектів та використання коштів. Через цей механізм будуть реалізовані програми регіонального розвитку, інфраструктурні проекти в ОТГ, буде удосконалена система моніторингу регіональної політики, створена геоінформаційна система регіонального розвитку та інші», - підкреслив Зубко.

Як повідомлялося, Єврокомісія ухвалила рішення про виплату першого траншу бюджетної підтримки у розмірі  23 млн євро в рамках виконання Додаткової угоди № 1 «Про фінансування програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України», яку було підписано 19 липня 2016 року. Загальний обсяг фінансування, передбачений угодою, - 55 млн євро, з них 50 млн євро – бюджетна підтримка (перший транш в 2016 році – 23 млн євро, другий транш в 2017 році – 12,5 млн євро, третій транш в 2018 році – 12,5 млн євро та 2 млн євро – наприкінці контракту) та 5 млн євро – додаткова підтримка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-