Ціни на нафту зростають

Ціни на нафту зростають

Укрінформ
Ціни на нафту підвищилися майже на 2 відсотки в ході торгів вівторка і відійшли від встановлених напередодні багатомісячних мінімумів, підтримувані очікуваннями скорочення виробництва з боку американського сланцевого сектору і відновленням оптимізму щодо реалізації запланованоъ угоди ОПЕК щодо обмеження видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

За даними управління енергетичної інформації (EIA) міненерго США, країна в грудні може знизити обсяги видобутку сланцевої нафти на родовищах найбільших нафтогазовидобувних регіонів на 20 тисяч барелів на день з листопадового рівня - до 4,498 мільйона барелів на добу. Таким чином, видобуток сланцевої нафти в США може знизитися до мінімальної позначки з квітня 2014 року, пише агентство Рейтер.

Інвестори також відпрацьовують повідомлення ЗМІ про те, що країни ОПЕК докладають "остаточні дипломатичні зусилля", щоб укласти угоду зі скорочення видобутку нафти, Катар, Алжир і Венесуела прагнуть врегулювати суперечності між найбільшими виробниками групи.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 45,18 долара за барель. На відкритті Brent торгувався по 44,71 долара за барель, що на 28 центів вище рівня закриття торгів ($44,43).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-