У НБУ запевняють, що гривня буде стабільною до кінця року

У НБУ запевняють, що гривня буде стабільною до кінця року

Укрінформ
У Національному банку заявляють, що ситуація на валютному ринку України залишається стабільною завдяки значним надходженням експортної виручки від нового врожаю з середини вересня.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на сторінці регулятора у Facebook

"Завдяки значним надходженням експортної виручки від нового врожаю з середини вересня на міжбанківському валютному ринку спостерігається надлишкова пропозиція іноземної валюти. Це навіть дало Національному банку змогу активно купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не перешкоджаючи тенденції до зміцнення обмінного курсу. З кінця вересня (з 26.09.) проведено 14 аукціонів з купівлі валюти, під час яких НБУ придбав близько 330 млн дол. США для нарощування міжнародних резервів", - зазначають у Нацбанку.

При цьому в НБУ очікують, що приплив виручки від експорту зерна та олії продовжить бути ключовим фактором до кінця року.

"Ми очікуємо, що приплив надходжень виручки від експорту зерна та олії продовжить бути ключовим фактором, який визначатиме стан міжбанківського валютного ринку України до кінця року", - зазначили в Національному банку.

Регулятор зазначає, що ситуація, яка склалася на зовнішніх ринках у зв'язку з результатами виборів у США, може мати обмежений короткостроковий вплив на стан українського валютного ринку. "При цьому, на нашу думку, найбільше на результати виборів в США відреагують ціни на нафту. За нашими прогнозами, ціни ж на зернові, олію та метали, які є основним експортним товаром України, відреагують менш суттєво і з часом відіграють падіння. А отже, у випадку їх тимчасового просідання це не зможе нівелювати значні надходження від експорту нового врожаю для українського валютного ринку... Відтак, ми не очікуємо на таку волатильність обмінного курсу, яка створила б суттєві ризики для виходу інфляції за межі цільових показників (12% +/-3 п.п. на 2016 рік та 8% +/-2 п.п. на 2017 рік)", - підсумували в НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-