Оператори СД Укргазвидобування заборгували 2,8 мільярда податків - Нафтогаз

Оператори СД Укргазвидобування заборгували 2,8 мільярда податків - Нафтогаз

Укрінформ
Компанії, що раніше здійснювали спільну з ПАТ «Укргазвидобування» діяльність із видобутку газу, заборгували державі 2,8 млрд грн податків.

Про це інформує прес-служба НАК «Нафтогаз України» у Facebook.

«За даними УГВ, загальний податковий борг операторів СД становить понад 2,8 млрд грн. Їх так само можуть потенційно стягнути з УГВ. Ми здійснили всі дії, щоб розірвати договори СД. Сподіваємося на результативне розслідування справи. Не всі приватні "партнери" однаково корисні», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в УГВ, до банківських установ, у яких Укргазвидобуванням відкриті поточні рахунки, почали надходити платіжні вимоги-доручення щодо безспірного списання грошових коштів Товариства в рахунок погашення податкових боргів, що належать компаніям-операторам за договорами СД.

Так, 7 листопада 2016 року з банківського рахунку Товариства вже були списані грошові кошти в рахунок погашення податкового боргу ТОВ Фірма «ХАС» на суму понад 25 млн грн.

«Тобто, за рахунок ПАТ «Укргазвидобування», яке є добросовісним та найбільшим платником податків в України, незаконно та недобросовісно намагаються погасити податкові борги, які рахуються за операторами СД, зокрема: ТОВ Фірма «ХАС», ТОВ «Надрагеоцентр», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Цефей», окремі посадові особи яких через підставні аукціони та злочинні схеми реалізовували природний газ за заниженими цінами та, при цьому, умисно не сплачували свої податкові зобов’язання», - поскаржилися в Укргазвидобуванні.

Вищевказаному списанню грошових коштів Товариства передувало прийняття адміністративним судом 1-ої інстанції з порушенням норм матеріального та процесуального права рішення про солідарне стягнення з Товариства та ТОВ Фірма «ХАС» податкового боргу СД, і таке рішення підлягає негайному виконанню.

«Товариство оскаржило у встановленому порядку зазначене рішення, однак, зважаючи на той факт, що воно підлягає негайному виконанню, а у ТОВ Фірма «ХАС» та в інших операторів СД реальні кошти на рахунках відсутні, їхній податковий борг, відповідно, стягуватиметься з Укргазвидобування», - пише прес-служба УГВ.

Водночас до Товариства почали надходити вимоги щодо стягнення грошових коштів на суми понад 538 млн грн, 353 млн грн, 288 млн грн за податковими боргами СД. Більш того, за попередніми даними ПАТ «Укргазвидобування», загальний податковий борг операторів СД становить понад 2,8 млрд грн, що потенційно за аналогічною схемою може також бути стягнутий за рахунок Товариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-