У Єврокомісії похвалили Україну за

У Єврокомісії похвалили Україну за "банківську" реформу

Укрінформ
У Єврокомісії відзначили значний прогрес України у проведенні реформ банківського сектору, енергетики та боротьби з корупцією.

Про це заявила заступник керівника генерального директорату Єврокомісії з питань сусідства та переговорів про розширення Катаріна Матернова на міжнародній конференції "Відносини ЄС-Україна: досягнення та перспективи", повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Я відзначаю дві важливі галузі, де пройшли фундаментальні реформи, що зробили значний вплив на інші сфери, включаючи інвестиційний клімат. Я маю на увазі банківський сектор, очищення банківського сектору... Дійсно, це вдалося зробити за останні 18 місяців, що є скоріше, ніж це робилося в інших країнах-членах ЄС (країнах-нових членах Євросоюзу - ред.), - наголосила представник Єврокомісії.

Другою важливою сферою, де Київ також досяг успіху у процесі реформ, європейський посадовець назвала енергетику. Також вона позитивно оцінила зусилля держави у боротьбі з корупцією, особливо щодо запровадження е-декларування.

Вона також відзначила зусилля українського керівництва із забезпечення макрофінансової стабільності країни в умовах російської агресії.

"Нині це сталося завдяки розпочатим реформам уряду", - сказала європейський посадовець.

Вона наголосила, що Єврокомісія продовжить підтримку процесу реформ в Україні.

Фото: Publika.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-