На ЮУАЕС встановили обладнання для роботи з новим паливом Westinghouse

На ЮУАЕС встановили обладнання для роботи з новим паливом Westinghouse

Укрінформ
На енергоблоці №3 Южно-Української АЕС встановлено спеціальний перевантажувач для роботи з новими контейнерами, призначеними для перевезення свіжого ядерного палива виробництва компанії "Westinghouse".

Про це повідомили у прес-службі станції.

"На вузлі свіжого ядерного палива енергоблоку №3 Южно-Української АЕС встановлено кантувач для роботи з новими контейнерами, призначеними для перевезення свіжого ядерного палива виробництва компанії "Westinghouse". Він використовуватиметься для переведення тепловиділяючих збірок з горизонтального положення у вертикальне, з наступним їх встановленням у чохли для свіжого палива та завантаженням до активної зони реактора", - розповіли у прес-службі.

Там також зазначили, що починаючи з 2005 року, Южно-Українська АЕС є пілотним майданчиком по реалізації проекту диверсифікації паливних поставок для атомних станцій України. Не дивно, що ця станція стала піонером і у використанні нових контейнерів TRAVELLER VVER. За їх допомогою тепловиділяючі збірки, виготовлені на заводі компанії "Westinghouse", розташованому в шведському місті Вастерас, будуть доставлятися на южно-український майданчик.

"Після виготовлення паливну касету переміщують лише в горизонтальному стані. І тільки на вузлі свіжого палива вона переводиться у вертикальне положення та згодом встановлюється в спеціальні чохли, з яких у подальшому завантажується до активної зони реактора", - розповідає начальник відділу ядерної безпеки Олексій Арванінов.

З 2017 року TRAVELLER VVER стане єдиним пакувальним комплектом для транспортування вказаного виду палива. Ліцензію на застосування цього контейнера видано Державною інспекцією ядерного регулювання України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-