Енергоатом співпрацюватиме з аргентинською Nucleoelectrica Argentina S.A.

Енергоатом співпрацюватиме з аргентинською Nucleoelectrica Argentina S.A.

Укрінформ
Президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський та президент атомної енергогенеруючої компанії Аргентинської Республіки Nucleoelectrica Argentina S.A. Рубен Омар Семмолоні підписали Меморандум про взаєморозуміння в галузі атомної енергетики між компаніями.

Про це інформує прес-служба Енергоатома.

"Підписання меморандуму відбулося 27 жовтня 2016 року в ході офіційного візиту делегації НАЕК «Енергоатом» на АЕС Атуча (Аргентина). Меморандум передбачає науково-технічне співробітництво сторін в галузі мирного використання атомної енергії; обмін досвідом будівництва та безпечної експлуатації АЕС, включаючи питання підвищення безпеки, поводження з відпрацьованим ядерним паливом (ВЯП) та радіоактивними відходами (РАВ), реконструкції та модернізації, продовження термінів експлуатації АЕС; підготовку експлуатаційного і ремонтного персоналу", - йдеться у повідомленні.

В ході офіційного візиту в Аргентину делегація Енергоатома взяла участь в конференції з ядерної енергетики, а також в засіданнях Керівної групи і Виконавчого комітету Міжнародної рамкової програми зі співпраці в галузі ядерної енергетики IFNEC. Конференція з ядерної енергетики була організована міністерством енергетики та видобутку Аргентини в рамках IFNEC.

На конференції розглядалися актуальні питання, пов'язані з розвитком ядерної енергетики в країнах Латинської Америки. Зокрема, питання фінансування атомних проектів, продовження терміну експлуатації діючих і будівництво нових АЕС, розвитку ядерно-енергетичної інфраструктури та кадрового потенціалу, роботи з громадськістю та проведення громадських слухань, фінансування проектів з поводження з ВЯП і РАВ.

Президент Енергоатома також провів переговори з помічником міністра енергетики США Едвардом МакГіннісом, який є головою Керівної групи IFNEC. У ході переговорів обговорювалися перспективи надання підтримки американським урядом проекту «Енергетичний міст «Україна - Європейський Союз».

Nucleoelectrica Argentina S.A. експлуатує дві АЕС сумарною потужністю 1 755 МВт. Будівництво енергоблока №2 на АЕС Атуча було розпочато в 1981 році компанією Siemens, але вже в 1984 році воно було заморожене у зв'язку із браком фінансування. У 1992 році роботи були продовжені і у 1994 році на 80% готовності знову заморожені до 2006 року, коли було прийнято рішення про добудову блока. Підключення блока до мережі відбулось 27 червня 2014 року. Всього на цей момент в Аргентині експлуатується 3 атомні енергоблоки.

У 2014 році Аргентина і Китай підписали угоду про співробітництво у спорудженні енергоблока з важководним реактором канального типу і угоду про умови співпраці при реалізації проекту будівництва на території Аргентини четвертого енергоблока АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-