НБУ дозволив російським банкам докапіталізувати «дочок» в Україні

НБУ дозволив російським банкам докапіталізувати «дочок» в Україні

Укрінформ
Національний банк України надав можливість російським банкам, які потрапили до українського списку санкцій, докапіталізувати дочірні банки в Україні.

Про це йдеться у відповідній постанові № 399 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 1 жовтня 2015 року № 654».

«Постанова розроблена з метою надання можливості капіталізації дочірніх банків, зареєстрованих відповідно до законодавства України, підсанкційними банками для запобігання виведення з ринку українських банків, що, в свою чергу, може спричинити додаткове навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та бюджет України», - йдеться у повідомленні.

Крім того, своїм розпорядженням Нацбанк підкреслив заборону українським банкам переказувати кошти на рахунки підсанкційних осіб та/або на власні рахунки українських банків, відкриті в підсанкційних особах, крім операцій, які матимуть на меті капіталізацію дочірніх банків, зареєстрованих відповідно до законодавства України.

НБУ також постановою надав можливість встановлення банком-емітентом особи власника електронного платіжного засобу для відмови у проведенні операцій, якщо мова йде про рахунки особи, до якої були застосовані санкції.

У Національному банку зауважують, що постанова прийнята була на виконання рішення РНБОУ про застосування санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-