Ціни на нафту зростають після вчорашнього падіння

Ціни на нафту зростають після вчорашнього падіння

Укрінформ
Вартість нафти в четвер перейшла до корекційного росту після падіння днем раніше до рівнів кінця вересня на тлі максимального з 1982 року тижневого зростання запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 1,17% - до 47,41 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,90% - до 45,76 долара за барель.

За даними міністерства енергетики США, опублікованими в середу, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 28 жовтня, зросли на 14,4 мільйона барелів - до 482,6 мільйона барелів. Аналітики вважали, що запаси за тиждень виростуть лише на 1,013 мільйона барелів.

Таке значне збільшення показника за тижневий період стало максимальним з 1982 року, пише агентство Блумберг. На цьому тлі вартість нафти марки Brent в середу опустилася нижче 47 доларів за барель вперше з 28 вересня, коли відбулася неофіційна зустріч країн ОПЕК і держав, що не входять в картель. Ціна нафти марки WTI впала нижче психологічної позначки в 45 доларів за барель також вперше з 28 вересня.

"Цей звіт (міненерго США - ред.) посилює тиск на членів ОПЕК, що пов'язано з необхідністю дійти згоди про скорочення (обсягів видобутку нафти - ред.) до моменту їх зустрічі 30 листопада", - сказав агентству Блумберг головний енергетичний стратег Macro Risk Advisors Кріс Кеттенманн (Chris Kettenmann).

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ??на рівні 47,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 47,09 долара за барель, що на 23 центи вище за рівень закриття торгів ($ 46,86).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-