У Мінінфраструктури запрацював офіс з питань державно-приватного партнерства

У Мінінфраструктури запрацював офіс з питань державно-приватного партнерства

Укрінформ
У Міністерстві інфраструктури відбулося перше засідання наглядової ради проектного офісу з питань державно-приватного партнерства. 

Про це під час брифінгу заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляється на сайті міністерства. 

«Під час багатьох зустрічей з іноземними компаніями питання державно-приватного партнерства, або скорочено англійською мовою PPP, звучить серед перших: «Які проекти готові?», «Які ми готові запропонувати бізнесу?», «На яких саме умовах?». Раніше у відповідь на такі питання українська влада переважно мовчала. Ми більше мовчати не будемо. Ми запускаємо офіс, у нас є гідні люди», - зазначив Омелян.

Міністр зазначив, що перші проекти, якими займеться новостворений офіс, вже визначено. 

«Ми отримали перші три проекти: стивідорна компанія «Ольвія», Херсонський морський торговельний порт і паромний термінал у морському торговельному порту «Чорноморськ», -повідомив він.

Також, за його словами, серед основних напрямків роботи офісу з питань державно-приватного партнерства: внесення змін до законодавства, продовження роботи над законом про концесію, реалізація пілотних проектів державно-приватного партнерства та залучення прозорих приватних інвесторів до інфраструктурних проектів.

«Ключовими моментами в роботі проектного офісу стануть внесення змін до законодавства у сфері державно-приватного партнерства, яке, на жаль, сьогодні не відповідає сучасним вимогам, та, спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Європейським банком реконструкції та розвитку, продовження роботи над законом про концесію. На першу вичитку законопроект буде надіслано вже наступного тижня. Сподіваюся, до середини листопада ми вже зможемо зібратися на міжвідомчому рівні та обговорити процес. Другим пунктом в роботі офісу стане реалізація пілотних проектів державно-приватного партнерства. І третє, що є надважливим, - це залучення прозорих приватних інвесторів до інфраструктурних проектів», - розповів Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-