Рада прийняла за основу закон про передачу на місця 5% рентної плати

Рада прийняла за основу закон про передачу на місця 5% рентної плати

Укрінформ
Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 3038 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо впорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 268 нардепів.

Зокрема, законопроектом пропонується визначити, що до доходів загального фонду Держбюджету України зараховується 95% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату.

Водночас законопроектом пропонується встановити, що до доходів загального фонду бюджетів міст республіканського, Автономної Республіки Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад, що створюються згідно з законом та перспективним планом формування територій громад, належать 1,5% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату. Ще 1,5% від рентної плати мають належати до доходів загального фонду бюджетів АР Крим та обласних бюджетів. Решта 2% рентної плати мають зараховуватись до доходів загального фонду бюджетів міст районного значення, сільських, селищних бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-