АМКУ в суді вимагає стягнути з Газпрому 172 мільярди

АМКУ в суді вимагає стягнути з Газпрому 172 мільярди

Укрінформ
Антимонопольний комітет України вимагає від російського Газпрому сумарно 172 млрд грн, зокрема штраф і пеню за його несвоєчасну сплату.

Про це представник АМКУ заявив у Господарському суді Києва 31 жовтня, інформує Радіо Свобода.

"За прострочення 140 днів нараховувалася пеня у розмірі 180,5 мільярдів гривень. Водночас, відповідно до статті 56 закону "Про захист економічної конкуренції", розмір пені не може перевищувати розмір штрафу, тому Антимонопольний комітет подав позов про стягнення 85,966 мільярда гривень штрафу і 85,966 мільярда гривень пені", – сказав представник АМКУ.

У січні 2016 року Антимонопольний комітет України оштрафував російський Газпром на 86 млрд грн за "зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему".

Термін виконання цього рішення сплив 4 травня, Газпром оскаржив його, але суди всіх інстанцій, зокрема і Верховний суд України, відмовили російській компанії у задоволенні скарги, додали в АМКУ.

У січні після рішення АМКУ Газпром заперечив звинувачення у зловживанні монопольним становищем на ринку транзиту природного газу. У російській компанії назвали рішення АМКУ "нічим іншим, як спробою вчинити тиск" на Газпром, і пообіцяли "захищати свої права й інтереси всіма можливими з правового погляду методами".

Наприкінці квітня 2015 року тодішній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до АМКУ з проханням почати розслідування щодо Газпрому, оскільки його дії на українському ринку завдають шкоди українській економіці, а сама компанія діє на "дискримінаційних, фактично неконкурентних умовах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-