Мінімальна зарплата за два роки зросла лише на 19% - Рева

Мінімальна зарплата за два роки зросла лише на 19% - Рева

Укрінформ
Збільшення розміру мінімальної заробітної плати вдвічі - з 1600 до 3200 грн - дасть змогу встановити розрив між середньої і мінімальної зарплатами в Україні фактично на європейському рівні.

Про це на брифінгу у четвер заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішні цифри і статистика свідчать про те, що за останні два роки індекс споживчих цін в Україні зріс на 204 відсотки. Формально цінова шкала зросла в три рази. За цей же час середня зарплата зросла на 57% - офіційна. Мінімальна зарплата зросла на 19%. Тобто ми бачимо, який є наразі розрив між темпами зростання середньої і мінімальної зарплат", - сказав Рева.

За його словами, подвоєння мінімальної зарплати з 1 січня 2017 допоможе "подолати цю прірву": "Якщо середня зарплата складає більше 4900 грн, а мінімалка  буде складати 3200, то співвідношення мінімальної і середньої зарплат встановлюється з 1 січня у розмірі 64 відсотки. З урахуванням, що мінімалка зросте ще трошки до 1 січня, це буде приблизно 60 відсотків. Тобто це вже практично європейське співвідношення середньої і мінімальної зарплат", - наголосив Рева.

Він підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати в Україні має на меті забезпечити для українців достойний рівень життя.

"Якщо ми з вами знаємо, що менше 2800 грн сьогодні і 3200 грн в наступному році людина  не може не отримувати, то, якщо цього не відбувається, ми не маємо права закривати очі і казати, що все нормально. Ми тим самим провокуємо  людину на незаконні дії або, якщо ця людина дуже чесна, то фактично змушуємо її голодувати, а цього, звичайно, допустити не можна. Ми зробимо з 1 січня перший крок до того, щоб наші люди жили гідно, отримували гідну зарплату, і щоб їхні доходи завжди росли", - переконаний Рева.

Як повідомляв Укрінформ, учора Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про те, що уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної плати - до 3200 гривень, крім того з 1 грудня "невеликим, але першим кроком" стане підвищення мінімальної пенсії на 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-