Нафта трохи подорожчала на даних зі США про зниження запасів

Нафта трохи подорожчала на даних зі США про зниження запасів

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер трохи зростуть на опублікованих у середу даних від міненерго США про несподіване скорочення запасів нафти в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,16%, до 50,06 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,10%, до 49,23 долара за барель.

Комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 21 жовтня, скоротилися на 0,6 мільйона барелів - до 468,2 мільйона барелів. Аналітики, навпаки, чекали зростання показника на 1,699 мільйона барелів - до 470,4 мільйона барелів.

Стримує дорожчання нафти скепсис інвесторів щодо спроможності країн-нафтовиробників домовитися про заморожування рівня видобутку "чорного золота". "Багато трейдерів просто сміються при думці про те, що ОПЕК колись досягне угоди (про заморожування видобутку - ред.). А якщо угода буде укладена, інвестори думають, що квоти (з видобутку - ред.) не дотримуватимуться", - наводить газета The Wall Street Journal слова головного ринкового стратега CMC Markets Майкла Маккарті (Michael McCarthy).

У неділю міністр нафти Іраку Джабар аль-Лаїби закликав дозволити Іраку не брати участь в угоді з заморожування видобутку нафти у зв'язку з боротьбою країни проти угруповання "Ісламська держава". Глава іракської державної компанії State Oil Marketing Organization (SOMO) Фалах аль-Амрі заявив тоді ж, що країна не має наміру знижувати досягнутий рівень видобутку, який становить зараз 4,7 мільйона барелів нафти на день.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,19 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 49,97 долара за барель, що на 1 цент нижче рівня закриття торгів ($49,98).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-