Гройсман: Бізнес - у неволі, тому не може

Гройсман: Бізнес - у неволі, тому не може "розмножуватися"

Укрінформ
Бізнес не може під тиском контролюючих структур виробляти національний продукт та розвиватися, тому в країні потрібно здійснювати такі зміни, що дозволять бізнесу відчути себе незалежним.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Національної ради реформ під головуванням Президента України Петра Порошенка у вівторок, повідомляє Урядовий портал.

"Нам потрібно дуже швидко приймати ці рішення (щодо зміни адміністрування податків), впроваджувати їх в життя і далі  моніторити  ситуацію, що ще нам потрібно змінити для того, щоб бізнес відчув себе незалежним. Тоді він буде розвиватися, тоді він буде "розмножуватися". В неволі ніхто не може творити багато прекрасних речей. Зараз є неволя. Насправді є позитивні речі, окремі осередки, але, за великим рахунком, сьогодні маємо зробити усю нашу країну тим місцем, де є економічне зростання, де кожна гривня, долар, євро інвестиції є успішними", - наголосив Гройсман.

У цьому контексті Прем'єр-міністр нагадав, що уряд створив низку інструментів - Офіс залучення та підтримки інвестицій та Національний комітет з промислового розвитку, що сприяють поліпшенню бізнес-клімату у країні. Вони також поєднані із Національною радою реформ.

Разом з тим Гройсман вважає за доцільне пришвидшити процес дерегуляції у країні.

"Ми пришвидшимо цей процес. Ми подивимося, де ми маємо проблеми і які шляхи вирішення. Але знову ж таки спільно. Жодна з реформ у нашій країні неможлива без підтримки Президента, Парламенту і без розуміння важливості змін урядом країни. Жодна реформа неможлива, якщо вона буде йти всупереч інтересів нашої держави або без врахування інтересів експертного середовища", - наголосив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-