Гроші люблять тишу: бізнесмени натякнули, що зайвий раз критикувати НБУ не слід

Гроші люблять тишу: бізнесмени натякнули, що зайвий раз критикувати НБУ не слід

Укрінформ
В Європейській бізнес асоціації вважають, що будь-які спекуляції навколо діяльності НБУ лише розгойдують фінансовий сектор України.

Про це повідомляє ЄБА на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Останнім часом у ЗМІ активно обговорюється тема ефективності діяльності Національного банку України, здійснюється оцінка якості виконання покладених на нього функцій та стану банківського сектору країни. Перш за все, вважаємо за необхідне наголосити, що лише в умовах незалежності Національний банк зможе повноцінно, ефективно та якісно виконувати свої функції, основні з яких - стабілізація фінансового ринку та забезпечення цінової стабільності. Фактичне заспокоєння валютного ринку, суттєве зниження темпів інфляції є вагомими аргументами, які свідчать на користь НБУ, підтверджуючи правильність вибору вектору роботи та неприпустимість будь-яких обмежень його незалежності", - йдеться в повідомленні.

У Європейській бізнес асоціації зазначають, що саме задля забезпечення економічного зростання розроблено "Програму розширеного фінансування", в рамках якої Україною було взято досить чіткі зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом, одним з яких є забезпечення реформування фінансової системи. Лише за умов виконання цих зобов'язань Україна може розраховувати на залучення інвестицій в економіку, на її стабілізацію та створення підгрунтя для подальшого зростання.

"Будь-які спекуляції навколо діяльності НБУ вже сьогодні в певній мірі розгойдують фінансовий сектор країни. Найбільш прикрим є те, що ці події суттєво псують імідж України на міжнародній арені в обличчях наших іноземних партнерів, діалог з якими налагоджувався багаторічною кропіткою працею. В решті-решт, останні події можуть спровокувати виникнення критичних для всіх нас наслідків, коли через втрату довіри до спроможності українців провести комплексні зміни, програми міжнародного партнерства будуть просто розірвані", - додають в ЄБА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-