Гройсман наказав скасувати результати тендеру на роботи у морпорту

Гройсман наказав скасувати результати тендеру на роботи у морпорту "Южний"

Укрінформ
Прем'єр-міністр України наказав скасувати результати тендеру на проведення днопоглиблювальних робіт у МТП "Южний" через його непрозорість.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

"З метою забезпечення повної прозорості та уникнення можливих спекуляцій, Прем'єр-міністр дав доручення АМПУ скасувати тендер і провести новий через систему ProZorro із врахуванням пріоритетів розвитку порту і взятих державою на себе зобов'язань з залучення іноземних інвестицій", - повідомив урядовець.

За його словами, з цього приводу через тиждень спільно за участю нового очільника Укравтодору та керівника АМПУ відбудеться зустріч з автодорожними і днопоглиблювальними компаніями.

Як повідомлялося, у лютому цього року був організований тендер на будівництво об'єкта: "Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту "Южний". Наприкінці вересня комітетом з конкурсних торгів прийнято рішення визнати переможцем з-поміж учасників, допущених до оцінки за найбільшою кількістю балів, ТОВ "Ян Де Нул Україна".

Відтоді почали з'являтися заяви з боку окремих народних депутатів та профспілок щодо непрозорого проведення конкурсу та його переможця.

Так, депутат від БПП Сергій Лещенко на своїй сторінці у соцмережі заявив про оборудку за участю компанії, пов’язаної з помічником нардепа "Народного фронту" Сергія Фаєрмарка.

Міністерства інфраструктури спільно з правоохоронними органами та Антимонопольним комітетом України почало розслідування процедури тендеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-