Нафта дещо дорожчає після зниження ціни напередодні

Нафта дещо дорожчає після зниження ціни напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту ростуть у вівторок через зниження курсу долара до світових валют, а також на очікуваннях швидшого відновлення балансу попиту і пропозиції на ринку в результаті дій країн ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Ціна грудневого контракту на нафту Brent зросла на $0,28 (0,56%) - до $51,80 за барель. Котирування ф'ючерсу на нафту WTI з постачанням у листопаді також додало $0,28 (0,54%) - до $50,22 за барель.

У понеділок "чорне золото" подешевшало через заяви міністра нафти Ірану Біжана Зангане про намір країни досягти рівня видобутку сировини в 4 мільйони барелів до 2019 року. За його словами, до 2020 року рівень нафтовидобутку Ірану має досягти показника 4,28 мільйона барелів. Водночас він зазначив, що розраховує на домовленість ОПЕК про замороження видобутку нафти в листопаді. Зангане не відповів на запитання, чи достатньо виріс поточний видобуток нафти в Ірані, щоб країна приєдналася до угоди ОПЕК.

Інвестори також побоюються, що Лівія і Нігерія можуть не приєднатися до угоди зі скорочення видобутку нафти. На їх думку, очікуване зростання виробництва цих країн може легко компенсувати скорочення від інших країн-членів картелю.

"Це передбачає, що загальний обсяг виробництва ОПЕК не буде сильно знижено", - повідомив газеті The Wall Street Journal енергетичний аналітик Citi Futures Perspective Тім Еванс (Tim Evans).

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,89 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,66 долара за барель, що на 6 центів вище рівня закриття торгів ($51,52).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-