Кличко зустрівся у ФРН з потенційними інвесторами Подільсько-Воскресенського мосту

Кличко зустрівся у ФРН з потенційними інвесторами Подільсько-Воскресенського мосту

Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко у Франкфурті зустрівся з потенційними інвесторами, які зацікавлені в реалізації проекту з добудови Подільсько-Воскресенського мосту.

Як повідомляє прес-служба КМДА, у зустрічі також взяв участь державний секретар федерального міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Райнер Бомба.

"Я обіцяв киянам, що докладу всіх зусиль, аби, використовуючи, зокрема, свої закордонні контакти, знайти фінансування для добудови Подільського мостового переходу через Дніпро і таким чином розв’язати одну з головних транспортних проблем столиці. Я сподіваюся, що за допомогою німецької сторони ми знайдемо інвесторів і німецькі компанії долучатимуться до реалізації цього важливого, стратегічного для Києва проекту", - цитує Кличка прес-служба КМДА.

Київський мер розповів потенційним інвесторам, що в українській столиці діє лише 5 автомобільних мостів через Дніпро, і вони є найбільш перевантаженими ділянками дорожньої мережі міста. Подільський мостовий перехід має поліпшити сполучення лівобережної та правобережної вулично-магістральних мереж міста та стати коридором четвертої лінії метрополітену на переході через Дніпро. Крім того, завершення будівництва мосту разом із підходами до нього поліпшить дорожню ситуацію в місті загалом.

"За умови належного фінансування нам потрібно приблизно 3 роки, щоб запустити міст. А потім можна буде говорити вже і про метро. Питання метро на Троєщину залишається для нас дуже важливим, і ми маємо цей проект реалізувати. Але без мосту запустити метро на Троєщину ми не зможемо", - наголосив мер.

Німецькі бізнесмени підкреслили зацікавленість у реалізації проекту і заявили, що готові до подальших переговорів і консультацій. Зокрема, домовлено про здійснення за участі німецької сторони технічної і фінансової експертизи проекту та уточнення деяких законодавчих питань, а саме - чи буде можливим будівництво мосту за європейськими технічними нормами.

Наступна зустріч, на якій сторони продовжать обговорення реалізації цього проекту, відбудеться в листопаді у Берліні.

Подільський мостовий перехід через Дніпро у Києві - двоярусна лінійна структура, що включає у себе дорожню частину завширшки 36 метрів (верхній ярус), лінії метро (нижній ярус), а також три станції («Суднобудівна», «Труханів острів» і «Затока Десенка»), які мають бути побудовані під час зведення мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-