У західних мільярдерів справи дедалі гірші, а у азійських - дедалі кращі

У західних мільярдерів справи дедалі гірші, а у азійських - дедалі кращі

Укрінформ
Сукупні статки всіх мільярдерів у світі скоротилися за 2015 рік на 300 млрд доларів і наблизилися до позначки в 5,1 трлн доларів.

Про це йдеться в опублікованому 13 жовтня спільному звіті банку UBS і консалтингової компанії Price Waterhouse Coopers (PWC), передає Deutsche Welle. Таким чином, середнє багатство одного мільярдера впало з 4 до 3,7 млрд доларів.

Експерти, які приготували звіт, пов'язують це з падінням цін на енергоресурси. Крім того, багато мільярдерів передали частину статку своїм спадкоємцям або постраждали через зміцнення курсу долара по відношенню до їх національних валют.

Накопичення капіталу в руках мільярдерів, яке тривало більше 20 років, призупинилося. "Чи є ця тенденція просто паузою, чи тут більш глибокі причини, поки незрозуміло", - йдеться у звіті. Більшість нових мільярдерів з'являються в Азії, що автори доповіді пояснюють "розвитком технологічного сектора". Кожні три дні, згідно зі звітом, в Азії з'являється новий мільярдер.

Всього автори звіту проаналізували дані про 1397 мільярдерів з найбільших світових регіонів. У поле їх зору потрапили 80 відсотків станів світових мільярдерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-