Влада має гарантувати якісний сервіс для інвесторів - Гройсман

Влада має гарантувати якісний сервіс для інвесторів - Гройсман

Укрінформ
Влада будь-якого рівня покликана створити якісний інвестиційний клімат і державний сервіс під час інвестування.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на Міжнародному форумі з питань інтеграції та кооперації InCo Forum у м. Запоріжжя, повідомляє Урядовий портал.

"Інвестиційний клімат має бути таким, який дає можливість зручно, доступно якісно і гарантовано інвестувати. І ми з вами як держава маємо бути зацікавлені у тому, що той, хто інвестує хоча б один долар в економіку нашої країни, був успішним. Ми з вами покликані на те, щоби створити якісний інвестиційний клімат і гарантувати якісний державний сервіс під час інвестування", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що влада будь-якого рівня має надавати сервіс та усувати будь-які перешкоди на шляху інвестування в Україну. "Нам потрібна чітка увага до проблем тих, хто інвестує в Україну", - зазначив глава уряду.

У цьому контексті Прем’єр-міністр підкреслив важливість дій місцевої влади у напрямку забезпечення умов, щоб ті, хто інвестують, не мали проблем, та приводили партнерів, які будуть виробляти продукцію і створювати додану вартість в Україні.

"Ті повноваження, які ми передали в рамках децентралізації, ви маєте використовувати для того, щоб носити бізнес на руках", - зазначив він.

Гройсман повідомив, що на наступному засіданні уряду буде створений Офіс супроводження інвестицій. У співпраці з місцевими органами влади, урядом та парламентом Офіс буде працювати над тим, "щоб той, хто хоче увійти і працювати в Україні, зробив це швидко і успішно, щоби ті інвестиції, які у нас є, були недоторкані".

Керівник уряду зазначив, що в Україні не вчасно повертають ПДВ, не вчасно надають дозволи, часто створюють штучно перешкоди для того, щоб "героїчно їх вирішувати". Такий підхід є неприйнятним, наголосив Прем’єр-міністр.

"Той, хто не буде розуміти, навіщо він приходить працювати у владу, буде залишатися поза її межами", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-