Нафта дорожчає в очікуванні зустрічі нафтовидобувних країн

Нафта дорожчає в очікуванні зустрічі нафтовидобувних країн

Укрінформ
Нафта дещо зросла в ціні у середу в очікуванні підсумків неформальної зустрічі ОПЕК та інших нафтовидобувних країн, що відбудеться пізніше у Стамбулі.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,44% - до 52,62 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,33% - до 50,96 долара за барель.

Сьогодні Американський інститут нафти опублікує оцінки запасів сирої нафти і нафтопродуктів у США за минулий тиждень. Завтра з'являться аналогічні дані від Міністерства енергетики США. Цього тижня обидва звіти з'являться на день пізніше, оскільки в понеділок у США було федеральне свято.

Минулого тижня запаси нафти у США скорочувалися п'ятий тиждень поспіль, що призвело до збільшення прогнозів щодо попиту в країні-лідері зі споживання нафти. За даними Управління з енергетичної інформації США, запаси нафти скоротилися минулого тижня на 3,0 млн барелів, до 499,7 млн, найнижчого рівня з січня.

У вівторок Міжнародне енергетичне агентство заявило у своєму жовтневому звіті, що, як і місяць тому, чекає, що світовий попит на нафту зросте на 1,2 млн барелів на день за наступний рік, але скоротило свій прогноз щодо зростання у 2016 р. на 40 тис. барелів на день, приблизно до 1,2 млн.

МЕА прогнозує зменшення виробництва у країнах, що не входять до ОПЕК, на 900 тис. 2016 р., до 56,6 млн барелів на день, та його збільшення на 400 тис. 2017 р.

Світові запаси скоротилися вперше з березня, зменшившись на 10 млн барелів, до 3,092 млрд, що лише трохи нижче рекордних липневих 3,111 млрд.

Світова пропозиція нафти може скоріше зрівнятися з попитом, якщо ОПЕК і Росія домовляться суттєво скоротити обсяг виробництва, але не зрозуміло, наскільки швидко це може статися, поки що немає подробиць про угоду, заявило МЕА у вівторок.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 52,64 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 52,56 долара за барель, що на 15 центів вище від рівня закриття торгів ($52, 41).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-