Нідерланди розглядають можливості співпраці з морпортами Херсонщини та Миколаївщини

Нідерланди розглядають можливості співпраці з морпортами Херсонщини та Миколаївщини

Укрінформ
Нідерландські компанії розглядають можливості співпраці з морпортами Херсонщини та Миколаївщини. 

Про це стало відомо сьогодні в ході зустрічі керівництва області й міста з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні паном Кейсом Кломпенхаувером,  представниками посольства та нідерландських компаній, повідомляє Херсонська облдержадміністрація.

Нідерландська делегація завітала на Херсонщину з метою вивчення можливостей співробітництва з розвитку портів у Херсоні та Миколаєві.

"Ви маєте гарних інженерів, які можуть виготовляти різне обладнання за більш прийнятними цінами, ніж у Нідерландах. Саме тому часто є продуктивним союз світового досвіду з українськими фахівцями за умови економічної доцільності. Тому ми будемо раді допомогти Україні й Херсонщині підкорити світ власним експортом", – зауважив Кломпенхаувер.

Так, впродовж 11 і 12 жовтня він планує відвідати Херсонський морський торговельний порт і морський порт "Октябрськ" з метою ознайомлення з поточним станом справ у галузі. Даний візит є першим кроком з боку Королівства Нідерланди до участі в розвитку морського сектору України.

Присутній на зустрічі в. о. заступника Херсонського міського голови Андрій Щербина звернув увагу на те, що Нідерланди є ключовим партнером Європейського Союзу з Херсоном.

"За результатами першого півріччя саме Нідерланди посіли перше місце за постачанням товарів у Херсон, що складає 13% від загальної кількості. Об`єм експорту склав 1,5 мільйонів доларів, а імпорту – 4 мільйони доларів США. Окрім цього, саме Нідерланди продовжують надавати Україні технічну допомогу у рамках різних державних програм", – зауважив він.

Як зазначається, майбутня співпраця Нідерландів з Україною буде реалізовуватися у сфері розвитку портів на принципах державно-приватного партнерства (ДПП). Саме тому посольством було започатковано програму розвитку ріки Дніпро. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-