ДТЕК саботує приєднання до енергосистеми країни Бурштинської ТЕС - Укренерго

ДТЕК саботує приєднання до енергосистеми країни Бурштинської ТЕС - Укренерго

Укрінформ
Компанія ДТЕК уже понад рік відмовляється забезпечити можливість приєднання трьох енергоблоків Бурштинської ТЕС, яка працює на експорт електроенергії, до української об'єднаної енергетичної системи.

Про це заявив голова ДП «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук у інтерв'ю «Дзеркалу тижня».  

«Передбачалося, що блоки не переведуть на постійній основі, а забезпечать таку можливість за потреби. ДТЕК (власник ТЕС) не дуже бажає це робити. У компанії відверто саботують цей процес уже понад рік, попри відповідне доручення Кабміну. Причому ціна питання дуже невелика, і зробити це можна за кілька тижнів. Чесно кажучи, я не розумію їхньої (ДТЕК) позиції», - сказав Ковальчук.

На його думку, займаючи таку позицію, за фактом ДТЕК втрачає гроші. 

«Наприклад, улітку цього року в них були обмеження експорту електроенергії через виведення у ремонт міждержавних ліній, і вони могли б спокійно цими трьома блоками поставляти електроенергію в Об'єднану енергосистему України, одержуючи плату. Замість цього блоки стояли, генеруючи витрати... Це питання обов'язково треба вирішити, і що раніше, то ліпше. Йдеться про додаткові 600 МВт потужності», - наголосив голова Укренерго.

Довідка. ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Бурштинська ТЕС, що складається з 12 блоків потужністю 200 мВт кожен, працює відокремлено від об'єднаної енергетичної системи України та забезпечує експорт електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-