Прем’єр вважає індустріальні парки в кожному місті правильною ідеєю

Прем’єр вважає індустріальні парки в кожному місті правильною ідеєю

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що в кожному місті та кожній області будуть створені спеціальні індустріальні парки, які отримають від держави преференції.

Про це він сказав, під час відвідання у п’ятницю на Київщині ТОВ "Білоцерківський завод препаративних форм", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваюся що закон буде швидко підготовлений до кінцевого варіанту та буде проголосовано таким чином, щоб в кожному місті та кожній області були створені спеціальні індустріальні парки, які отримають від держави преференції, я вважаю, що це правильна ідея. Ми можемо визнати міжнародний арбітраж, що буде важливою гарантією для залучення серйозних великий інвестицій", - сказав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня народні депутати підтримали за основу законопроект № 2554a-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки. Законопроектом пропонується, зокрема, встановити терміном на 10 років особливості оподаткування податком на прибуток учасників індустріальних парків: перші п’ять років - за 0% ставкою, наступні п’ять років - за ставкою, вдвічі меншою за базову (сьогодні 9%).

Крім того, парламент підтримав у першому читанні законопроект № 2555а-д про внесення змін до Митного кодексу щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки. Цей проект закону передбачає скасування ввізного мита на виробниче обладнання для здійснення діяльності в індустріальних парках.

Фото Твітер Володимира Гройсмана

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-