Порошенко хоче угоду про вільну торгівлю з Ізраїлем вже у 2017

Порошенко хоче угоду про вільну торгівлю з Ізраїлем вже у 2017

Укрінформ
Україна та Ізраїль мають уже наступного року вийти на підписання двосторонньої угоди про вільну торгівлю.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі у четвер з міністром з питань охорони навколишнього середовища, міністром у справах Єрусалима та спадщини Держави Ізраїль Зєевом Елькіним, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Питання необхідності проведення чергового засідання Комісії (Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва - ред.) обговорювалося у ході моїх нещодавніх переговорів з Президентом Держави Ізраїль Реувеном Рівліном та Прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу. Радий, що досягнуті домовленості швидко втілюються у життя", - зазначив він.

Порошенко наголосив на важливості поглиблення співпраці на торговельно-економічному напрямі та прискорення укладання двосторонньої угоди про вільну торгівлю.

Зі свого боку, міністр як голова ізраїльської частини Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва поінформував Президента України про результати її чергового засідання, що відбулося 5-6 жовтня у Києві.

 Співрозмовники окремо обговорили шляхи інтенсифікації інвестиційної співпраці між державами, зокрема можливості, які відкриваються перед ізраїльським бізнесом у зв'язку із масштабною приватизацією, що готується в Україні.

Петро Порошенко та Зєев Елькін також відзначили успішність функціонування безвізового режиму між Україною та Ізраїлем, зокрема з точки зору розвитку торгово-економічного співробітництва та туристичних обмінів.

Крім того, Президент України подякував ізраїльській стороні за активну участь у заходах із вшанування 75-тих роковин трагедії Бабиного Яру. Петро Порошенко наголосив, що українсько-ізраїльська спільна історія потребує інтенсивного і грунтовного дослідження. "Необхідно ліквідувати радянські стереотипи, які, на жаль, вкоренилися у свідомості частини ізраїльського суспільства та використовуються наразі у інформаційній війні проти України", - підкреслив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-