Бальчун порадиться з українцями, куди направити другу «Skoda»

Бальчун порадиться з українцями, куди направити другу «Skoda»

Укрінформ
Другий зі швидкісних електропоїздів виробництва чеської фірми «Skoda», закуплених до Євро-2012, вийде на маршрут до листопада.

Про це повідомив голова правління Укрзалізниці Войцех Бальчун на своїй сторінці у Фейсбуці

«Нарешті виводимо з «кущів» багатостраждальний електропоїзд «Skoda». Говорю про необхідність цього з першого тижня свого перебування на посаді. Тримати було такий потяг без руху, – як мінімум, - недбалість, як максимум – предмет інтересу прокурорів. І от тепер друга «Skoda» виходить з ремонту. Цього тижня чеські фахівці проведуть необхідні обстеження і тестування. Служби мають забезпечити її готовність до експлуатації до 1 листопада», - йдеться у повідомленні.

Він додав, що хотів би, щоб запуск стався вже у двадцятих числах жовтня.

Щодо маршруту поїзда керівник Укрзалізниці назвав два варіанти - Київ-Полтава-Харків і Київ-Вінниця-Хмельницький-Тернопіль-Львів, однак додав, що тут могли б висловити свої пропозиції пасажири. «Сьогодні вже маємо пряме сполучення Київ-Львів, дуже коротке - 4.55 у дорозі, з мінімальною кількістю зупинок. Ідея для «Skoda» - задіяти всі проміжні зупинки і доправити пасажирів до названих міст, а звідти вже до Львова. Фахівці УЗ запевняють, достатній пасажиропотік там є. Хоча щодо використання «Skoda» ми готові почути думку і самих пасажирів. Розраховуємо, що це будуть вдалі маршрути, на які вийдуть комфортні і якісні потяги", - зазначив Бальчун.

Він також повідомив, що обидва електропоїзди «Skoda» передали з балансу Південної залізниці на баланс Української залізничної швидкісної компанії. "Крок логічний - компанія має відповідні технологічні потужності, кваліфікований персонал та необхідний досвід експлуатації швидкісного рухомого складу. Вивчаємо прийнятні варіанти напрямків експлуатації цих потягів. Бо вони мають певні обмеження, зокрема, потребують технічного обслуговування кожні 700 км", - йдеться у дописі. 

Бальчун також зазначив, що за рахунок виведення на маршрут нового потяга «Інтерсіті» з обігу вивільниться 18 пасажирських вагонів. "Цей рухомий склад піде на напрямок Київ-Херсон. Буде додаткова пара швидкісного поїзда з дзеркальним розкладом", - зазначив керівник УЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-