Зарплати вчителів зростуть на 30% – Гриневич

Зарплати вчителів зростуть на 30% – Гриневич

Укрінформ
Зарплата вчителів у 2017 році залежатиме від їхнього тарифного розряду та кваліфікації.

Про це міністр освіти та науки Лілія Гриневич сказала журналістам у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Є посадовий оклад, але у вчителя з посадового окладу, який випливає з тарифного розряду, розраховується надбавка - за вислугу років, перевірку зошитів, кабінети і так далі. В результаті посадовий оклад зростає відповідно до тарифного розряду від 300 до 700 грн - залежно від кваліфікації вчителя. Але на зарплаті це позначається значно вагоміше, і вона буде зростати орієнтовно (у межах. - Ред.) від 500 до 1200 грн. Це залежить від рівня кваліфікації і того, що цей учитель виконує, його досвіду", - наголосила Гриневич.

Вона зазначила, що з 2017 року оплата праці вчителів здійснюватиметься за 10-14 тарифними розрядами. На зазначені цілі у держбюджеті в освітню субвенцію додатково закладено 4,5 млрд грн. Загалом, за словами міністра, заробітна плата вчителів зросте на 30%.

За новими тарифними розрядами передбачається також нарахування зарплат працівникам дошкільної та позашкільної системи освіти, а також закладів профтехосвіти. Зокрема, частину коштів на це (орієнтовно до 2 млрд грн) виділять місцеві бюджети. Крім того, на підтримку професійно-технічної освіти передбачається спрямувати 1,6 млрд грн, наголосила Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-