Кабмін у середу розгляне зміни до Податкового кодексу

Кабмін у середу розгляне зміни до Податкового кодексу

Укрінформ
Кабінет міністрів на черговому засіданні у середу розгляне проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України".

Після схвалення членами уряду антикорупційний законопроект буде направлений на розгляд до Верховної Ради, інформує прес-служба КМУ.

"Документ було презентовано та обговорено на нараді під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира  Гройсмана у понеділок за участі представників уряду, контролюючих органів, народних депутатів України з профільних комітетів Верховної Ради, підприємців, бізнес-асоціацій та громадських організацій", - йдеться у повідомленні.

Зміни до податкового законодавства мають змінити ситуацію щодо ведення бізнесу в країні на краще, наголосив Гройсман: "Багато говоримо про ставки податків, але, я думаю, дуже важливо створити систему, яка би давала можливість бізнесу легко розвиватися, і ця легкість ведення бізнесу є ключовим завданням для нас з вами - напрацювати такі зміни до податкового законодавства, які дадуть можливість нам ситуацію змінити".

Прем’єр підкреслив, що бізнес та інвестиції "приходять" туди, де є єдині для всіх правила, прогнозована ситуація, а усі контакти з органами влади щодо дозвільних процедур, фіскальних питань та адміністрування податків - відкриті, прозорі і зрозумілі для усіх учасників процесу. У цьому контексті одне з важливих завдань, яке мають вирішити зміни до податкового законодавства, - встановлення єдиних "правил гри" для усіх, зазначив Гройсман.

Повідомляється також, що спільний антикорупційний законопроект податкових змін має на меті спростити життя для бізнесу та усунути перепони, які заважають підприємцям нормально працювати та розвиватися. Зокрема, законопроект передбачає спрощення адміністрування податків, що дозволить скоротити витрати коштів та часу для бізнесу.

"Ще одна ціль - зменшити можливості маніпуляцій з боку ДФС та, відповідно, тиск на бізнес, створити рівні та зрозумілі "правила гри" для бізнесу і забезпечити умови для його розвитку", - наголосили у КМУ.

Ключові податкові зміни включають також введення податкових канікул на п'ять років для новоствореного малого бізнесу, запровадження прозорого відшкодування ПДВ через єдиний реєстр та передача баз даних від Державної фіскальної служби до Мінфіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-