Транзит російського газу через Україну в ЄС зріс майже на 18%

Транзит російського газу через Україну в ЄС зріс майже на 18%

Укрінформ
З початку 2016 року через українську газотранспортну систему для споживачів Європи було протранспортовано 57 млрд куб. м блакитного палива, що майже на 18% більше минулорічних показників.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз".

"Порівняно з минулим роком обсяг прокачаного газу для ЄС зріс на 8,7 млрд куб. м або 17,7%. Зокрема у вересні місяці було протранспортовано для європейських споживачів 6,8 млрд куб. м природного газу, що на 0,8 млрд куб. м більше аніж торік", - повідомляє газотранспортна компанія.

За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту ПАТ "Укртрансгаз" станом на сьогоднішній ранок, добовий режим транзиту в ЄС складає 230 млн куб. м. Для порівняння, на аналогічну дату минулого року цей показник становив 202 млн куб. м.

Варто зазначити, що на прикордонних ГВС Суджа та Писарівка (знаходяться на території РФ) через які транзитний газ надходить до української газотранспортної системи нижче контрактних, а саме 58,8 та 68,7 атмосфер відповідно.

Як повідомлялося, протягом вересня на транзитних газопроводах України були проведені два комплекси планово-профілактичних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-