Шемета сказав, чому Україна має вп’ятеро менше іноземних інвестицій, ніж Польща

Шемета сказав, чому Україна має вп’ятеро менше іноземних інвестицій, ніж Польща

Укрінформ
Україна має у 10 разів менше інвестицій на душу населення, ніж Естонія, і у 5 разів менше, ніж Польща через недосконалість податкової системи та ще кількох причин.

Про це заявив бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета на IX міжнародному інвестиційному форумі "Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток", що проходить на Херсонщині 30 вересня - 1 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За іноземними інвестиціями на душу населення в Україні у 5 разів менше ніж у Польщі, і у 10 разів менше інвестицій ніж в Естонії. Які головні причини (цього - ред.), з моєї точки зору. У першу чергу, це неефективність податкової системи та адміністрування податків; по-друге, це використання кримінального права проти бізнесу, тобто криміналізація бізнесу; по-третє, неефективна робота судової системи; по-четверте, це потреба у реформі державної служби", - сказав Шемета.

Як підкреслив бізнес-омбудсмен, з огляду на таке відставання України по кількості інвестицій на душу населення, тут є над чим працювати. "Я хочу сказати, що у всіх цих сферах якраз зараз відбуваються реформи. І рада бізнес-омбудсмена активно бере участь у тому, щоб ці реформи дали результати", - сказав Шемета.

Як повідомляв Укрінформ, у роботі IX міжнародного інвестиційного форуму, що відкрився у п'ятницю у місті Нова Каховка на Херсонщині, беруть участь понад 400 учасників з 27 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-