ОЕСР опублікувала огляд інвестиційної політики України

ОЕСР опублікувала огляд інвестиційної політики України

Укрінформ
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) оприлюднила грунтовний огляд інвестиційної політики України, який сприятиме іноземним інвесторам краще орієнтуватися в особливостях національної економіки.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, з особливостями документу можна ознайомитися на офіційному сайті організації. 

«Огляд інвестиційної політики України 2016 оцінює здатність країни дотримуватися принципів відкритості, прозорості та недискримінації, її політики зближення з Декларацією ОЕСР про міжнародні інвестиції і багатонаціональні підприємства, включаючи відповідальні практики ведення бізнесу, яких Україна дотримується також і у 2016 році», - йдеться у виконавчому резюме огляду.

У документі наголошується, що положення огляду розглядають взаємодію і узгодженість інвестиційної політики України у таких галузях, як заохочення та сприяння інвестиціям, інфраструктура і фінансовий розвиток. При цьому документ також оцінює прогрес, досягнутий Україною у відповідь на рекомендації попереднього огляду, проведеного в 2011 році.

Експерти ОЕСР наголосили, що після Майдану українська влада розпочала здійснення широкомасштабної програми реформ, щоб поліпшити структуру країни для інвестицій і зміцнення її привабливого інвестиційного призначення. «Цей огляд був підготовлений (фахівцями ОЕСР) у тісній співпраці з українською владою у відповідь на їх прохання щодо дотримання Декларації про міжнародні інвестиції і багатонаціональні підприємства (Декларація ОЕСР), він аналізує загальну інвестиційну структуру, а також нещодавні реформи, і показує, напрям подальших зусиль», - йдеться в документі. Він також у світлі нещодавно оновлених Основ інвестиційної політики ОЕСР аналізує інші галузі.

«Розпочата всерйоз нова спроба економічних реформ, за якихось два роки дозволила Україні домогтися досить значних успіхів у впровадженні сучасної правової бази для інвестицій», - підкреслюється в огляді і додається, що Українській державі потрібні додаткові зусилля в деяких галузях цієї політики, щоб підтвердити привабливість України для інвесторів.

Зокрема перший заступник міністра Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів зазначила, що це грунтовний перегляд середовища, в якому доведеться працювати потенційним інвесторам. «Сьогодні OECD презентував #Investment Policy Review Ukraine 2016. Це не просто черговий звіт про те, як все добре/погано/обіцяюче в Україні. Це грунтовний перегляд середовища, в якому доведеться працювати потенційний інвесторам. Робота над Investment Policy Review йшла з 2011 року за різних урядів та політичних курсів», - йдеться у дописі чиновниці.

Вона додала, що огляд підтверджує успіхи, яких "ми досягли в сфері полегшення умов ведення бізнесу та об’єктивно висвітлює виклики, які нам необхідно подолати".

За її словами, ОЕСР також надає конкретні рекомендації, як покращити інвестиційну привабливість країни.

ОЕСР – є організацією, яка представляє товариство «багатих» країн, що поділяють спільні ідеї. Його країни-члени виробляють 2/3 світових матеріальних цінностей та послуг. Головною вимогою до членства є дотримання принципів ринкової економіки та демократичного плюралізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-