Раді запропонують відкласти перехід на ринкові

Раді запропонують відкласти перехід на ринкові "електричні" тарифи для підприємств

Укрінформ
Експертна група при Комітеті ВР з питань паливно-енергетичного комплексу пропонуватиме відкласти на півроку перехід на ринкові роздрібні тарифи на електроенергію для певних груп непобутових споживачів.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив експерт в галузі електроенергетики Андрій Перевєртаєв.

«Ми, тобто наша експертна група при парламентському комітеті з питань енергетики, готуємо законодавчі пропозиції, аби відстрочити на перехідний період запровадження ринкових роздрібних тарифів для певних категорій непобутових споживачів. За цей час, як ми сподіваємось, в Україні уже буде запущено ринок електроенергії», - сказав Перевєртаєв.

Експерт пояснив, що йдеться, зокрема, про підприємства харчової промисловості, які споживають значні обсяги електроенергії, але які можуть зазнати суттєвих збитків через нерівномірність розподілу тарифу на електроенергію по регіонах.

«Наприклад, маємо комбінат хлібопродуктів, розташований у Сумській області, частка електроенергію у собівартості продукції становитиме 55%. Звісно, що з 1 січня 2017 року такий показник для зазначеного КХП буде вищим, а це означатиме, що підприємство буде менш конкурентним, аніж аналогічний комбінат на Чернігівщині, де тариф буде меншим. Саме цього ми і хочемо уникнути – збитків для підприємств через регіональні різниці у тарифах», - зазначив Перевєртаєв.

За його словами, наразі експертна група відпрацьовує механізм запровадження такого перехідного періоду.

Як повідомлялося, з 1 січня 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері електроенергетики та комунальних послуг відмовиться від єдиних роздрібних тарифів для непобутових споживачів, оскільки такі тарифи є неринковими та призводять до перехресного субсидіювання споживачами енергопостачальних компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-