Рівень безпеки на Хмельницькій АЕС перевірили представники ОБСЄ

Рівень безпеки на Хмельницькій АЕС перевірили представники ОБСЄ

Укрінформ
У вівторок, 20 вересня, Хмельницьку АЕС відвідали представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Це вже другий візит міжнародних спостерігачів на атомну станцію.

Учасники місії продовжують відслідковувати та моніторити рівень безпеки ВП ХАЕС, повідомляє прес-служба "Енергоатома".

"Під час візиту на Хмельницьку АЕС представники організації з безпеки та співпраці в Європі зустрілися із керівництвом та фахівцями, відповідальними за забезпечення ядерної, радіаційної і фізичної безпеки на стратегічному об’єкті. Міжнародні спостерігачі розповіли про свої основні функції наголосивши, що основне завдання місії – передача об’єктивної та своєчасної інформації, на основі якої країнами-учасниками приймаються важливі політичні рішення", - зазначили в компанії.

Представників ОБСЄ в Україні цікавили важливі події пов’язані із безпекою ХАЕС з моменту попереднього візиту, який проходив у жовтні минулого року.

"Проведення двохрівневого навчання, пов’язаного із фізичним захистом та ядерною безпекою атомної станції, яке вперше проходило на Хмельницькій АЕС за участі максимальної кількості учасників, сил та засобів – найзначиміша подія за збіглий період", - розповів заступник генерального директора з фізичного захисту і режиму ВП ХАЕС Олег Редзинець.

Командир військової частини з охорони Хмельницької АЕС Павло Босий, в свою чергу, поінформував учасників організації про участь підлеглих у антитерористичній операції на сході України. "Жителі міста відчувають себе більш захищеними знаючи, що охороною ядерного об’єкта займаються професіонали", - констатував командир військової частини.

З аспектами ядерної та радіаційної безпеки на атомній станції ознайомив міжнародних спостерігачів заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки ВП ХАЕС Костянтин Щербінін.

Учасники СММ ОБСЄ в Україні отримали відповіді на питання зазначивши, що і надалі продовжуватимуть моніторити рівень безпеки на Хмельницькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-