Податкові канікули треба

Податкові канікули треба "підігнати" під Угоду про асоціацію - АМКУ

Укрінформ
Питання запровадження п'ятирічних податкових канікул для невеликих фірм потрібно узгодити з положеннями Угоди про Асоціацію України з ЄС.

Про це на брифінгу заявив голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання будь-яких державних преференцій, чи то субсидій, чи то навіть просто податкових пільг потрібно узгоджувати з положеннями Угоди про Асоціацію з ЄС, оскільки у цій Угоді прописані певні зобов'язання України щодо обмеження державної підтримки, якщо вона викривлює конкуренцію в економіці держави", - сказав Терентьєв.

Очільник АМКУ наголосив, що його відомство є відповідальним за моніторинг обсягів державної підтримки бізнесу, однак відповідні повноваження отримає лише з 1 січня 2017 року.

"Ми ще не займались детальним дослідженням стану справ щодо державної допомоги бізнесу, тому ми наразі не можемо сказати, добре чи погано буде запровадження податкових канікул для малих фірм у розрізі розвитку конкуренції в Україні", - наголосив Терентьєв.

Нагадаємо, проектом змін до Податкового кодексу передбачається запровадити п'ятирічні (до 2021 року) податкові канікули для фірм з річним оборотом менше 3 млн грн та штатом працівників до 20 чоловік. Передбачається, що це приведе до детінізації зарплат і зростання обсягів єдиного соцвнеску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-