Україна і Казахстан спільно вироблятимуть ядерне паливо

Україна і Казахстан спільно вироблятимуть ядерне паливо

Укрінформ
Україна і Казахстан домовилися детально опрацювати питання спільного виробництва ядерного палива з огляду на економічну ефективність проекту для обох сторін.

Відповідної домовленості було досягнуто під час зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика та голови правління АТ "НАК "Казатомпром" Аскара Жумагалієва.

"Сторони домовилися у рамках спільної робочої групи більш детально опрацювати зазначене питання з погляду економічної ефективності цього проекту для обох сторін", - повідомляє прес-служба Мінпаливенерго.

Водночас, основну увагу на зустрічі було приділено питанням виробництва ядерного палива для українських реакторів. Насалик запевнив, що українська сторона зацікавлена і готова співпрацювати в організації взаємовигідного виробництва тепловиділяючих збірок (ТВЗ) на території Казахстану для забезпечення потреб українських АЕС.

Міністр підкреслив, що перед Україною стоїть завдання щодо диверсифікації поставок ядерного палива та його компонентів, тому Казахстан може стати надійним партнером з поставки уранової продукції у формі збагаченого урану.

У свою чергу керівник "Казатомпрому" наголосив, що співробітництво у зазначеній сфері є перспективним для компанії з урахуванням її стратегічних завдань з диверсифікації виробництва.

Нагадаємо, у серпні делегація на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом відвідала офіс "Казатомпрому". У рамках зустрічі з участю голови правління Національної атомної компанії Аскара Жумагалієва сторони обговорили питання співробітництва у сфері атомної енергетики. За підсумками зустрічі була утворена робоча група, яка здійснювала детальний аналіз пропозицій щодо співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-