Штати оштрафували російський держбанк ВТБ за шахрайство

Штати оштрафували російський держбанк ВТБ за шахрайство

Укрінформ
Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США пред'явила банку ВТБ та інвестбанку "ВТБ Капітал" обвинувачення у скоєнні фіктивних угод за рублевими ф'ючерсами.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Федеральне агентство, яке регулює ф'ючерсну торгівлю вимагає від ВТБ і "ВТБ Капітал" виплати штрафу в $5 млн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в період з грудня 2010 року по червень 2013-го ВТБ і "ВТБ Капітал" уклали на Чиказькій товарній біржі понад сотню торговельних угод за ф'ючерсними контрактами рубль до долара на суму приблизно $36 млрд.

Крім того, через значні вимоги до капіталу зареєстрований на Росії ВТБ не міг хеджувати свої валютні ризики через свопи на позабіржовому ринку. Шляхом здійснення угод по ф'ючерсах ВТБ спочатку переносив свої валютні ризики на підконтрольний йому "ВТБ Капітал", а той, у свою чергу, хеджував ризики на позабіржовому ринку через свопи за більш вигідними ставками, ніж сторонні компанії, стверджує комісія.

Як відомо, банк "ВТБ Капітал" на 94% належить однойменного холдингу, який, у свою чергу, на 100% належить російському державному банку ВТБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-