Яценюк озвучив пропозиції до проекту бюджету

Яценюк озвучив пропозиції до проекту бюджету

Укрінформ
Екс-прем'єр-міністр і голова "Народного фронту" Арсеній Яценюк заявив, що показники проекту бюджету на 2017 рік відповідають економічним реаліям.

Про це він сказав в коментарі "112 Україна" за підсумками засідання фракції "НФ".

Яценюк також озвучив пропозиції до документу, ініційовані "Народним фронтом".

"У середу буде презентація уряду закону про бюджет. Вважаю, що макроекономічні показники цього законопроекту відповідають тим економічним реаліям, які будуть в 2017 році. У нас є чіткі пропозиції. Основна пропозиція – підвищення зарплат вчителів на 30%, підтримана персонально прем'єром і урядом. Нацбезпека, оборона – 129 млрд. Ми наполягаємо на збільшенні суми на академічні стипендії. 14 млрд буде на дороги в наступному році, плюс 700 млн дол. від Світового банку та інших міжнародних кредиторів. Додатково потрібні гроші на Нацполіцію, і на ДержНС. Повинно бути 6 млрд на Нацполіцію для завершення реформи і 800 млн для ДержНС", - зазначив екс-прем'єр.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що у середу в Раді пройде перша публічна дискусія щодо бюджету. Він додав, що у деяких фракцій, зокрема "Народного фронту", були запитання до документа.

Нагадаємо, проект держбюджету-2017 планується представити в Раді у середу. Кабінет міністрів пропонує затвердити основний кошторис з доходами 706,3 млрд грн і витратами 775,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-