У серпні обсяг регулятивного капіталу банківської системи зріс на 4,8 млрд грн - НБУ

У серпні обсяг регулятивного капіталу банківської системи зріс на 4,8 млрд грн - НБУ

Укрінформ
Усі банки з топ-20, що пройшли діагностичне обстеження у 2015 році, мають затверджені плани докапіталізації та зобов’язані виконувати всі заходи, передбачені цими планами.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

«За серпень 2016 року обсяг регулятивного капіталу банківської системи зріс на 4,8 млрд грн. Це відбулось за рахунок збільшення основного капіталу – на 5,9 млрд грн, на що вплинув ріст обсягу фактично сплаченого зареєстрованого статутного капіталу банків на 4,7 млрд грн. Зміна регулятивного капіталу привела до збільшення значення нормативу достатності регулятивного капіталу (Н2), яке зросло за серпень з 13,84% до 13,9%», - йдеться у повідомленні.

У НБУ нагадують, що за результатами діагностичного обстеження топ-20 банків, проведеного Національним банком у 2015 році, банківські установи збільшили капітал на 78 млрд грн (станом на 1 вересня 2016 року).

У регуляторі наголошують, що всі банки з топ-20, що пройшли діагностичне обстеження у 2015 році, мають затверджені плани докапіталізації та зобов’язані виконувати всі заходи, передбачені цими планами. Зокрема, усі банки із топ-20 зобов’язані забезпечити показник адекватності регулятивного капіталу на рівні не нижче 5% до кінця вересня 2016 року.

У Нацбанку зауважують, що значення економічних нормативів банківської системи України свідчать про погіршення виконання банками нормативу миттєвої ліквідності (Н4) у серпні на 8% - з 70,05 до 62,01%. Це відбулося за рахунок скорочення залишків за депозитними сертифікатами НБУ - на 23,7 млрд грн за цей період. Вивільнені кошти спрямовано банками на підтримання ліквідності з огляду на квартальну сплату податків клієнтами-юрсобами у серпні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-